גלו את מסעו של בית הכנסת יצחק אבינו!
שדה קוצים שהפך לבית כנסת מפואר: לפני יותר משני עשורים, האתר שבו עומד כיום בית הכנסת יצחק אבינו היה שדה קוצים מגודל. נהירה של תושבים, בעיקר מעכו לנהריה, הביאה את עיריית נהריה להקים שכונת וילות חדשה באזור דרום העיר. התנהלו דיונים עם ראש העיר, שמטרתם לתת מענה לצרכיהם הרוחניים של התושבים באמצעות הקמת בית כנסת מקומי. בתוך חוסר הוודאות לגבי הנוכחות הצפויה, התנודדו ההתלבטויות בין בניית מבנה מעשי וקומפקטי למבנה רחב ידיים ומפואר.
הגשמת חזון שאפתני: הרעיון הנועז לבנות בית כנסת מפואר בן 350 מושבים, עם 80 מושבים נוספים בשכונת וילות שלווה, תפס תאוצה. למרות הספקנות, הרעיון אומץ, וקרא תיגר על התפיסה שביה"כ עלול להיות לא מנוצל, אפילו להפוך ל"פיל לבן". בראשות ראש העיר וראש המועצה הדתית (נהריה) מרדכי וקנין, התגבשה הבנייה והביאה למבנה יוקרתי מעורר יראה. בית הכנסת עוצב בקפידה תוך שימוש בחומרי פרמיום, מעוטר בנברשות מיובאות מאירופה, והובלט על ידי חלונות ויטראז' אסתטיים. תרומות נדיבות כללו במה ייעודית וארון קודש, שעיצבו את פאר בית הכנסת. עבודת העץ המורכבת, שתרם מהגר רוסי מיומן, הוסיפה לקסמה.
מציאת זהות ומטרה: התייעצות עם האדמו"ר הרב דוד אבוחצירא שליט"א הניבה את הבחירה בשם "יצחק אבינו". כשהתקרב יום הפתיחה, התעוררו חששות לגבי הגעת מתפללים פוטנציאליים, ועל מרדכי הוטל הן על ידי ראש העיר והן על ידי הרב לפקח על ניהול והכנסת התפילות.
טקס חנוכה יוצא דופן: מרדכי מספר: " באתי לאדמו"ר הרב דוד אבוחצירא שליט"א ואמרתי לו: אני עומד לפתוח את ביה"כ ואין לי ספר תורה, ענה לי הרב: לך אני סומך עליך, לך תשיג. יום לאחר מכן בא אליי איש אחד ואמר לי מרדכי תעזור לי בבקשה, כתבתי ספר תורה ואין לי איפה להכניס אותו, אמרתי לו בוא איתי, לקחתי אותו לרב ואמרתי, לאיש הזה יש בעיה עם ספר התורה מה לעשות?, הרב הביט ואמר לי בחיוך לך תראה לו איפה להכניס את ספר התורה!"
טקס יום שישי הראשון סימן ציון דרך, לאחר חנוכת בית הכנסת והכנסת ספר תורה יום קודם לכן. בית הכנסת המפואר שנפתח, משך אליו מתפללים מרקעים ומבתי כנסת שונים באזור והיה מלא עד אפס מקום. סידור ישיבה ייחודי, כאשר מרדכי מוצב מול הקהל, סימן את תפקידו המנהיגותי וסיכל מחלוקות אפשריות. חזון זה עלה בקנה אחד עם כוונתו של הרב לשמור על הרמוניה.
אחדות על רקע גיוון: החיפוש העיקש אחר חזן וקורא בתורה נשאה פרי, לאחר זמן מה נמצאו חזנים לבית הכנסת, נתרמו סידורי תפילה וחומשים, והוטמע נוסח תפילה אחיד. עם הזמן חזרו מתפללים לבתי הכנסת המקוריים שלהם, וביקשו לשמור על מסורותיהם הייחודיות, וכך קרה שכמות המתפללים התווסתה בטבעיות.
צמיחה והכרה: המוניטין של בית הכנסת יצחק אבינו התפשט ומשך אליו תיירים, מכובדים ואף שידורי טלוויזיה בקריאת מגילה בפורים. בית הכנסת אירח אירועים שונים, כולל הכנסת ספר תורה לילדי בתי ספר נהריה, ילדי גנים ועוד...
מעבר לעתיד: החלטתו של מרדכי להפקיד מנהיגות חדשה לפני כ 8 שנים, סימנה עידן חדש. בברכתו, ועדי בית הכנסת שנבחרו, המשיכו את מורשת בית הכנסת וטיפחו סביבה של למידה, תפילה ומעורבות קהילתית. משנת 2017 פועל בית הכנסת יצחק אבינו כעמותה המשקפת את התפתחותו למרכז רוחני וקהילתי חיוני.
ההחלטה להקים בית כנסת גדול ומפואר לפני כ 25 שנה התבררה כנכונה והוכיחה את עצמה. כיום משמש יצחק אבינו כמקדש מעט של מסורת ורוחניות, המחבקת את כל מי שמבקש להתחבר למורשת העשירה של ישראל ולהרגיש שייכות. ביצחק אבינו ניתן למצוא הדרכה, חברות, מקום לתפילות, לעסוק בשיעורי תורה, לצאת לטיולים וליצור זיכרונות יקרים. ביצחק אבינו ניתן להנציח את אבני הדרך של החיים, מבר מצווה וחתונות ועד בריתות ואזכרות. ולהנות מפעילויות מיוחדות לילדים.